Communicating with Employees – MCQs with answers – Part 2

1. ________ makes us from opinion on an individual based on one element.

a. Noise
b. Halo effect
c. Distance
d. Time pressure

2. _____________ means an additional idea accompanying every idea that is expressed.

a. Mechanical Failure
b. Information Overload
c. Perceptions
d. Metacommunication

3. Which of the following is an option to overcome communication barriers?

a. Using pictures
b. Practising empathic communication
c. Setting communication goals
d. All of the above

4. Which of the following is a barrier to effective listening?

a. Setting communication goals
b. Using correct amount of redundancy
c. Partial listening and distractions
d. Improving communicator’s credibility

5. Which of the factors influence organisational communication?

A. Information Ownership
B. Avoid evaluative judgement
C. Job specialisation

a. Only C
b. Only A
c. A & C
d. A, B & C

6. Which of these is an example of formal channel of communication?

a. Reports
b. Text messaging
c. Indirect communication
d. None of the above

7. State true or false

i. The term information ownership means that individuals possess unique information and knowledge about their jobs.

a. True
b. False

8. In how many directions does a communication flow in an organisational setup?

a. 1
b. 3
c. 7
d. 5

9. State true or false.

i.Communication flows from superiors to subordinates in downward flow of communication.

a. True
b. False

10. What is the reason for downward communication to be ineffective?

a. Distortions
b. Procedures
c. Filtering
d. None of the above

ANSWER:
1. b, 2. d, 3. d, 4. c, 5. c, 6. a, 7. a, 8. d, 9. a, 10. a.

Share This Post

Recent Articles

© 2017 Human Resource Management. All rights reserved.